Атестація “косить” ряди закарпатської поліції

поліціяВідділ комунікації поліції Закарпатської області оприлюднив інформацію щодо результатів атестації співробітників Головного управління Національної поліції в Закарпатській області 1 та 2 категорій.

Перевірка закарпатських працівників Нацполіції на відповідність займаній посаді розпочалася у травні поточного року і зараз триває. Атестація відбувається у три етапи: на першому атестується вищий керівний склад ГУНП, на другому – керівники середньої ланки, на третьому – всі інші працівники. Перший етап пройшов у Києві, а другий – у Львові та Ужгороді.

 Основним елементом атестації була співбесіда, яку спеціально створена комісія проводила з кожним атестованим окремо. Варто зазначити, що комісії з числа працівників Міністерства Національної поліції, народних депутатів та громадських активістів формувалися і затверджувалися безпосередньо в Києві і на Закарпаття документи з прізвищами членів комісії прибули вже за підписом Хатії Деканоїдзе. “Люструвати” правоохоронців право одержали люди з об‘єктивним мисленням і активною громадською позицією.

До співбесіди комісія вивчала особову справу, атестаційний лист з показниками діяльності поліцейського, результати тестів на загальні здібності і рівень професійної підготовки, декларацію за попередній рік. Крім того, прискіпливо вивчалась інформація з відкритих джерел: публікації, заяви громадян і навіть чутки. Це все служило додатковою базою для проведення співбесіди.

За словами членів комісії, очікування від самого підходу та організації роботи атестаційних комісій таки виправдали себе, адже все відбувалося прозоро.

Після співбесіди члени комісії радились і приймали згідно з інструкцією одне з чотирьох можливих рішень: 1-відповідає займаній посаді, 2 – відповідає займаній посаді і заслуговує на підвищення; 3 – не відповідає займаній посаді і має бути понижений, 4 – не відповідає займаній посаді і має бути звільнений.

На сьогодні в ГУНП в Закарпатській області атестація вищого керівного складу та керівників середньої ланки завершена.

На першому етапі атестувалося 24 співробітників, з них залишено на посадах 13, рекомендовано до підвищення – 3. Загалом, це 16 осіб, або 66%. Підлягають звільненню 4, понижено в посадах також 4, або загалом 8 працівників, тобто 34%.

На другому етапі було проатестовано 130 осіб. Із них залишено на посадах 67, рекомендовано на підвищення 7, загалом це 74 правоохоронці, або 57%. Підлягають звільненню 20, будуть понижені на посадах – 36. Загалом – 56 співробітників, тобто 43%.

На даний момент готується третій етап атестування.

 

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *