8 закарпатських чиновників притягнуть до відповідальності через недотримання законів

прокуратура2За поданням прокуратури 8 службовців притягнуто до відповідальності за порушення в роботі Державної фітосанітарної інспекції.

Закарпатська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері провівши перевірки на державному кордоні Державної фітосанітарної інспекції в Закарпатській області, виявила порушення діючого законодавства. Відтак, до вказаної інспекції внесено подання про усунення виявлених порушень, а також притягнення винних осіб до відповідальності, за результатами якого інспекцією вже покарано 8 осіб.
Як повідомив Закарпатський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Максим Киричук: «Нами проведено перевірку дотримання вимог Законів України “Про карантин рослин”, “Про адміністративні послуги” відділом фітосанітарного контролю на державному кордоні Державної фітосанітарної інспекції в Закарпатській області.
Перевіркою встановлено наявність непоодиноких випадків неналежного виконання покладених з цього приводу обов’язків спеціалістами – державними фітосанітарними інспекторами відділу фітосанітарного контролю на державному кордоні. Зокрема, наявні факти і зайво сплачених коштів суб’єктами господарювання за наданні адміністративні послуги. Даний факт свідчить про недоотримання державним бюджетом коштів.
Акти обстеження на встановлення фітосанітарного стану посадовими особами Державної фітосанітарної служби власникам чи представникам обстежених територій не вручаються, про що свідчить відсутність підписів чи інших будь-яких даних про таке вручення, а в непоодиноких випадках акти підписані інспекторами одноособово.
Під час проведення перевірки в пунктах фітосанітарного контролю «Ужгород» та «Тиса» виявлено порушення щодо видачі сертифікатів.
Вказані порушення вимог законодавства України в діяльності Державної фітосанітарної інспекції у Закарпатській області стали можливими в наслідок неналежного виконання своїх посадових обов’язків провідними спеціалістами державних фітосанітарних інспекторів відділу фітосанітарного контролю на державному кордоні.

Тому прокуратура висунула вимогу виправити порушення та притягти винних службовців до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *