Ужгородську владу люструють (ФОТО, ВІДЕО)

В маленькому Ужгороді не стихає хвиля народних протестів. На тлі постійного дерибану посад і землі депутатами, обласний центр потопає у численних проблемах…

Відтак в обласному центрі розпочинається безстрокова акція протесту «Дістало!». До неї долучились представники громадським організацій Люстраційна комісія закарпатської області, МУЗА (Майбутнє українського Закарпаття), Кредитний Майдан, ГРОЗА (Громада Закарпаття), СНК (Сила народного контролю) та УПА (Українська партія).

Громада вказує на численні проблеми міста, які лише поглиблюються останні чотири роки, обурюються підвищенням тарифів на водопостачання (одні з найбільших в Україні), на проїзд у громадському транспорті – і це все відбувається на тлі постійного земельного дерибану.

Дійшло до того, що в Ужгороді розпочалася торгівля владою – у переддень річниці Революції Гідності депутати продали посаду секретаря і за сумісництвом виконувача обов’язки міського голови регіоналу Богдану Андріїву. Тому самому Андріїву, який ще рік назад організовував тітушок і фінансував Антимайдан.

До слова, обирали Богдана Андріїва з порушенням Регламенту, не кажучи вже про аморальність такого голосування.

 Тож мітинг викликав регіонала Андріїва з теплого кабінету вийти до людей, які зібрались під стінами Ужгородської міськради.

Андріїв відхрещувався від Антимайдану, дерибану, проблем громадського транспорту (до слова, саме у нього майже монопольне становище на ринку громадських перевезень), натомість заявив, що хоче повернути довіру людей до міської влади). А чи не запізно він про це згадав? Тож громадські активісти вказали йому на єдиний вихід – Саморозпуск депутатського корпусу і перевибори.

Проїзд подорожчав, сервіс на нулі. Квитки викидають рулонами 

 Вимоги протестувальників:

1. Заборона відчуження земельних ділянок та майна ужгородської громади до кінця каденції Ужгородської міськради та міського голови.

2. Скасування всіх рішень пленарного засідання Ужгородської міськради від 20 листопада 2014 р., проекти яких не були заздалегідь оприлюдненні відповідно до законів України “Про місцеве самоврядування” та “Доступ до публічної інформації”, зокрема, про обрання секретаря, заступників та керуючого справами Ужгородського міськвиконкому та персонального складу виконкому.

3. Повна перевірка діяльності Ужгородської міськради з земельних питань та відчуження майна за період з листопада 2010 року.

4. Пропозиція про скасування грабіжницьких тарифів на вивіз сміття  ТОВ АВЕ.  Приведення тарифів на водопостачання, водовідведення та проїзду у маршрутках до обґрунтованого рівня.

5. Відставка Ужгородського міського голови Віктора Погорєлова та саморозпуск Ужгородської міськради.

6. У випадку невиконання до 02.12.214 р. пункту 5 у частині саморозпуску Ужгородської міськради, відповідно до п.4 ст.78 Закону України “Про місцеве самоврядування”  голові Закарпатської ОДА Василю Губалю ініціювати перед Верховною Радою України розпуск Ужгородської міськради.

7. У разі розпуску Ужгородській міській раді, повноваження якої продовжують діяти до обрання нового складу відповідної ради, обмежити свою діяльність  питанням прийняттям бюджету на 2015 р.

Намети, гумові покришки і буржуйки – символ громадського спротиву. Знамення, що люди не будуть мовчки спостерігати, як обласний центр Закарпаття депутати використовують для власного збагачення не переймаючись проблемами Ужгорода.

clipnews.info

дістало5 дістало дістало2 дістало3 дістало4дістало2дістало7 дістало6

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *