ЮНІ ІНСПЕКТОРИ РУХУ ЗМАГАЛИСЯ… Щоб не стати дорослими камікадзе з чайниками замість голів

ДУДАШ 1

Павло Дудаш — знакова фігура. Бо помітно його здалеку. А про велич справ і говорити нічого. Одна з них пройшла на теренах Ужгорода минулого тижня. Генератором її, натхненником і став цей пан, який сконцентрував у собі не пихатість владного кодла, а народну скромність для виконання своїх обов’язків  сумлінного працівника відділу освіти Ужгородської міської ради.

«Хай буде світло!» — сказав він, як Данко, котрий вирвав із грудей своє палахкотливе серце.

І воно запалилося.

Для юних автомобілістів!

А втім, по порядку.  Наприкінці минулого тижня управління освіти міста над Ужем і відділення ДАІ з цього ж населеного пункту, міське Товариство Червоного Хреста та Спілка автомобілістів провели конкурс юних інспекторів руху серед загальноосвітніх навчальних закладів обласного центру. З народним рухом справа в нас не дуже пішла — тож всі вирішили спочатку навчитися РУХатися на загальноприйнятих машинах. Самим своїм звучанням «загальноприйняті машини» і «загальноосвітні заклади» збігалися і створили необхідну гармонію, в аурі якої пройшли конкурсні етапи — «Безпечне колесо», визначення ліпших агітбригад і найвправніших юних регулювальників. Скажімо, перевірка правил дорожнього руху наближалася до складання іспитів у ДАІ на водійське посвідчення. Це створювало момент серйозності для команд сімнадцяти шкіл та інтернату з вулиці Загорської. Заради якісного проведення запланованого заходу міська автоінспекція дала дві патрульні службові машини та мотоцикл. Техніку і кошти на призи забезпечив чудовий начальник ДАІ туманного Ужгорода Олексій Співак. У покупці приємних призів посприяла і Спілка автомобілістів. Інформаційним забезпеченням перейнялись очільники Закарпатської обласної організації НСЖУ Дмитро Воробець  і Василь Чижмар, адже їм вельми імпонує безпосередній організатор дитячих інспекторських перегонів Павло Дудаш за свою щедру, як земля у його рідному Кальнику, вдачу. Останній став разом із паном Співаком і співголовою журі. Воно й визначило звитяжців. Найліпшими виявилися багатопрофільний ліцей «Лідер», восьма, сьома, четверта ЗОШ, Ужгородська гімназія, ліцей «Інтелект».

Працівники ДАІ, котрі прийшли на конкурс, з інтересом дивилися на незаміжніх педагогів. Адже в міському відділенні ще, здається, зовсім недавно працювало троє дівчат. Тепер тільки одна не в декретній відпустці. Треба щось робити: число автомобілів більшає — потрібно нарощувати і чисельність інспекторів. Спочатку юних, а потім і дорослих…

Василь ЗУБАЧ.

На знімку: провідний інженер управління освіти Ужгородської міської ради Павло ДУДАШ виношує нові задуми. Боже, помагай!

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *