Categories Новини

Сьогодні в Києві нагородять закарпатського призера фотоконкурсу

ломакінЗ 15 до 20 жовтня 2013 року в Києві відбудеться виставка  аматорських фотографій «Багатство у різноманітті». Більше 40 кращих фоторобіт, що стали переможцями конкурсу «Різноманіття в моїй громаді», засвідчують: збереження та розвиток культурної ідентичності та самобутності громад – ознака розвиненого суспільства.
Метою конкурсу, що тривав з 1 листопада 2012 року до 1 червня 2013 року в Україні та Вірменії, стало підвищення поінформованості суспільства щодо важливості культурного різноманіття в розвитку місцевих громад України та Вірменії. Загалом, на конкурс надійшло близько двохсот фотографій, що продемонструвало актуальність тематики.

Серед переможців і ужгородський фотомитець Юрій Ломакін.
Ось що Юрій  розповів  про свою роботу:

ломакін фото

Моя фотографія зроблена в Ужгороді. Дуже добре запам’ятався той день. Я вийшов, щоб зняти фоторепортаж, темою якого було святкування ужгородцями Дня Конституції. У центрі міста було організовано родинне свято, спеціально для дітей. Серед великої кількості дітлахів, які брали участь у конкурсах та майстер-класах, були і двоє ромських, які згодом підійшли та попросили їх сфотографувати. Вони дуже хотіли, щоб в кадрі обов’язково з’явились стрічки з державною символікою. Особисто мене вразило це фото тоді, коли я переглядав відзняте вдома. В очах цих дітей можна прочитати одразу дві протилежності – тяжке життя та радість від дрібничок. Багато людей не замислюється над тим, що таке щастя. А ці дітки були здатні на мить стати щасливими тільки від того, що опинилися перед об’єктивом фотокамери.

Думаю, дуже важливо вміти бачити в різноманітті нашого щоденного життя все цінне, позитивне, добре і вміти відфільтровувати все, що заважає нам розвиватися.

ломакін фото2

gurt.org.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *