На берегівському фестивалі різатимуть свиней

ковбаса11 січня у Берегівському районі у с. Астей (Лужанка) стартує традиційний фестиваль гурки та домашньої ковбаси. На фесті серед іншого різатимуть свиню, готуватимуть домашню ковбасу та визначатимуть переможців конкурсу на кращу страву.

Пропонована програма:

7.00 – традиційне різання свиней, обпалювання соломою,

смакування    паленки

7.00 – 13.00 – приготування  гурки, домашньої ковбаси та інших

смачних страв із свинини. Змагання на приготування

кращої страви.

Вітання та представлення  учасників фестивалю (команди).

7.00 – 18.00  –  Виставка та продаж народного рукоділля Закарпаття.

Дегустація та купівля місцевого домашнього вина.

13.00 – Урочисте відкриття.

13.00 – 14.00  –  Смачний обід з музикою. Циганська та жива музика.

14.00 – 17.00  –  Культурно-розважальна програма.

17.00 –  Оголошення конкурсу на кращу страву.

18.00 –  Веселий Бал.

(організатори фестивалю мають право на зміни  в програмі)

 

Страви із свинини приготовані командами для дегустації та купівлі:

–         Кров смажена із цибулею

–         Кров»яна гурка

–         Печінкова Гурка

–         Смажена домашня ковбаса

–         Копчена домашня ковбаса

–         Сальтисон

–         Копчене сало

–         Варене сало із спеціями

–         Шкварки

–         Бограч

–         Смажені в печі  свинячі ніжки

–         Смажене в печі поросятко

–         Домашнє вино

Інформація та бронювання житла:

E-mail: asztely@gmail.com   тел: +380667469050, +380314142946, +36302378641

 

Подача заявки командами на участь у фестивалі:

Вступний внесок: 300 UAN Крайній термін вступу: до 04 січня2014 року

Стартовий внесок включає:

–         Дозвіл постійної комісії  Астейської сільської ради із соціально-економічного та  культурного розвитку населеного пункту на проведення Астейського традиційного Фестивалю гурки та домашньої ковбаси.

–         Місце для встановлення своїх павільойонів, які встановлюються тільки на виділеному місці.

–         Питна вода для приготування страв.

–         місце проведення  заходу, в ніч з 10 на11 січня2014 року, буде забезпечено охороною.

–         В»їзд  транспорту на місце проведення заходу дозволено до 8.00 години, крім  транспорту організаторів.

Командам необхідно  забезпечити для себе:

–         посуд для подачі страв необхідний  на вільному повітрі, прилади для приготування страв із свинини (посуд, м»ясорубка, млинок для начинення гурки та ковбаси та інше)

–         Команди, які беруть участь у конкурсі, за правилами  ріжуть та обробляють свиню на місці проведення заходу.

–         Надати ветеринарну довідку  ветеринару на зарізану свиню на місці проведення заходу.

–         Надати шматок м»яса  із свинини ветеринару для обстеження.

–         Підтвердження про походження  готової продукції.

–         Одна особа в команді, має володіти  медичною довідкою.

–         Павільйон, який буде встановлено на відведеному місці.

–         Необхідні предмети для прикрашання павільйону.

–         Необхідні предмети для прикрашання столу.

–         Вступний внесок внести  до 04 січня2014 року.

–         Хороший настрій.

 

zakarpattyatourism


Loading...

Comments:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + twenty =