Categories Новини

День Незалежності в Ужгороді відзначили Святом вишиванки

В Ужгороді Свято вишиванки стало доброю традицією на знак відзначення Дня Незалежності України. Так і цього року в обласному центрі Закарпаття відбувались народні гуляння у вишиванках.

Розпочалось свято виступами відомого колективу «Гудацька тайстра», веселими піснями якого супроводжувався парад вишиванок, що пройшов центром міста. Тримаючись за стометрову синьо-жовту стрічку, учасники параду вишиванок урочисто пройшли до Закарпатського обласного музею архітектури та побуту, де продовжили святкування конкурсами та піснями.

Також під час народних гулянь проходив жартівливий аукціон поцілунків, на якому дівчата у національних костюмах за гроші роздавали вареники та поцілунки.

Усі охочі у вишиванках мали змогу взяти участь у конкурсі «З бабусиної скрині». Відтак, наймолодшими конкурсантами стали малята від 8-9 місяців.

Окрім народних гулянь, танців та співів у музеї розташувалась вулиця народних майстрів – виставка-продаж вишиванок та виробів декоративно-ужиткового мистецтва.

Учасники дійства не залишились й голодними, організатори свята, окрім цікавих призів, пригощали усіх смачним бограчем.

Хочеться сказати, що свято відбулося завдяки невтомному ентузіазму його організаторів Галини Ігнацевич та Оксани Півуш, а також представників ряду громадських організацій зокрема Павла Федаки (“Просвіта”), Інни Конар (ГО “Червона Калина”), Ірини Гармасій, Євгена Ясінського, Павла Зуєва, Мар’яна Комарницького (начальник управління освіти Ужгородської міської ради) та ін.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *